kanslerinpöytä.jpg

Näyttely Turun Yliopiston ensimmäisestä päärakennuksesta Phoenixin talosta

 

Vanhalinna onnittelee satavuotiasta Turun yliopistoa näyttelyllä, joka esittelee Turun Yliopiston alkuvaiheita kauppatorin laidalla sijainneessa Phoenixin talossa. 
1920-luvulla Turun Suomalainen Yliopistoseura osti uuden yliopiston päärakennukseksi Phoenixin talon. Yliopiston piti olla talossa vain joitakin vuosia, mutta Phoenix toimi yliopiston päärakennuksena yli kolmekymmentä vuotta. Kun uusi kampus Vesilinnanmäelle valmistui, osa vanhan päärakennuksen huonekaluista sijoitettiin vastaperustettuun Vanhalinnan museoon ja osa huutokaupattiin. Mauno Wanhalinna oli mukana huutokaupassa ja osti merkittävän osan Phoenixin huonekaluista, valaisimista ja irtaimistosta Vanhalinnan museon kokoelmiin.
Nyt tämä laaja Vanhalinnan museon kokoelmissa oleva Phoenixin esinekokonaisuus on esillä pihamakasiinissa. Esillä on myös vanhoja valokuvia Phoenixin talosta.

Näyttely on Vanhalinnassa elokuuhun 2021 asti.
Näyttelyä täydentää kesän 2020 ajan Turun yliopiston 100-vuotisjuhlanäyttely, joka kertoo satavuotiaan yliopiston tarinan.

Näyttely on avoinna 2.6.-9.8.2020 tiistaista sunnuntaihin klo 11-18 (juhannuksena 18.-22.6. suljettu) ja 16.8.2020 alkaen sunnuntaisin klo 13-16.

 

Lisätietoa näyttelystä:
Vanhalinnan www-sivulla
Turun yliopiston www-sivulla

 

Kuva: Turun yliopisto