Duo Turun konsertti

Konsertti Vanhalinnan päärakennuksen toisen kerroksen juhlasalissa lauantaina 28.10.2017 klo 15.00

Duo Turun muodostavat Eeva Mattila, piano ja Maija Kontunen, viulu.
 

Eeva Mattila aloitti 7-vuotiaana opintonsa Keski-Suomen konservatoriossa ja jatkoi niitä Turun Musiikkiakatemiassa, jossa suoritti vuonna 2007 pianonsoiton A-kurssin. Hän on opiskellut myös Pariisissa École Normale de musique de Paris/ Alfred Cortot:ssa suorittaen solistidiplomin. Tämän jälkeen hän on tehnyt konserttipianistin opintoja professori Nikita Juzhaninin johdolla.
Eeva Mattila on esiintynyt soolo- ja kamarimusiikkikonsertein ja -kiertuein saaden erinomaisia konserttiarvosteluja. Hän on myös esiintynyt lukuisilla festivaaleilla joista mainittakoon Prokofievin kolmannen pianokonsertin esittäminen Pietarissa Valtion Akateeminen Kapella orkesterin solistina kapellimestarina A. Tchernushenko sekä esiintyminen Shostakovits festivaalissa Pariisissa. Keväällä 2016 hän esiintyi Pietarissa Kapella-orkesterin konserttisarjassa solistina, orkesteria johti tällöin Denis Latojev. Keväällä 2017 Mattila debytoi Tokiossa Matsuo-konserttisalissa.
Mattila on esiintynyt kotimaan lisäksi Saksassa, Ruotsissa, Virossa, Italiassa, Ranskassa, Venäjällä, Brasiliassa, Ecuadorissa ja Japanissa.
Eeva Mattila on perustamansa Musiikkikoulu Grazioson toiminnanjohtaja Turussa ja opettaa siellä myös pianonsoittoa.

                                                       

Maija Kontunen aloitti viuluopintonsa Lappeenrannan musiikkiopistossa. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli Leena Siukonen-Penttilän johdolla ja teki viuludiplominsa v. 1982 ja Sibelius-Akatemian järjestämän ensikonserttinsa v. 1984.
Seuraavaksi jatko-opintoja oli sekä Wienin musiikkikorkeakoulussa että Hollannissa useaan eri otteeseen vuoteen 1990 asti.
Omin konsertein ja orkestereiden solistina hän on esiintynyt Suomessa, kamariyhtyeillä Pohjoismaissa ja Venäjällä sekä tehnyt lukuisia äänitteitä Yleisradiolle duo-, trio- ja kvartettikokoonpanoissa.
Radion Sinfoniaorkesterin 2. viulun varaäänenjohtajan Maija toimi vuodesta 1983 vuoteen 1999 ja soittaa useissa eri yhtyeissä ja kamariorkestereissa Turussa ja Helsingissä.
Maija soittaa myös barokkiviulua ja on yksi Turun Vanha Musiikki-yhtyeen perustajajäsenistä.
Maija Kontunen opettaa tällä hetkellä Turun Filharmonikoiden toisen konserttimestarin työnsä ohella Naantalin musiikkiopistossa.

 

Konsertin ohjelma:
W.A  Mozart: Sonaatti viululle ja pianolle  C-duuri kv 403

          - Allegro moderato

          - Andante

          - Allegretto

F. Kreisler / F. Francoeur: Sicilienne und Rigaudon viululle ja pianolle

D. Scarlatti: 3  Sonaattia pianolle: Sonaatti G-duuri  K 124,  Sonaatti d-molli K  9, Sonaatti D-duuri  K 119

L van Beethoven: Sonaatti viululle ja pianolle Es-duuri opus 12 nr. 3

           - Allegro con spirito

           - Adagio con molto espressione

           - Allegro molto

 

Konsertin kesto noin tunti.

Liput: 10 € ja 7 € (käteismaksu)
Kahvipuffetti.

Konsertin järjestää Vanhalinnan museon ystävät ry.