Ystävänpolku

Ystävänpolku kulkee Aurajoen rannassa ja tuo Linnavuoren ja Aurajokilaakson maiseman näkyviin samaan tapaan kuin muinaisina aikoina, kun Linnavuorta lähestyttiin laivoin. Ystävänpolku alkaa Vanhalta Härkätieltä ja johtaa Linnavuoren juurelle ja Vanhalinnan kartanon pihapiiriin. Polun pituus on noin 1,5 km. Ystävänpolku on osa Vanhalinnan kulttuuripolkuja ja sitä pitkin voi kulkea aina Turkuun asti. Tällöin polku yhdistyy Suomen Sydän -kulttuurireitistöön.

Ystävänpolun monipuolisista opastuksista löytyy jokaiselle sopiva. Ääniopasteet jokainen voi ladata omaan mp3-soittimeen sivun alalaidasta tai Vanhalinnan yleisöpäätteeltä. Opasvihossa on paljon tietoa, mutta käteen sopivassa muodossa. Opasvihon voi noutaa Vanhalinnasta. Opastusteemoja on neljä: historia, vanhat tarinat, kasvillisuus ja lapsille oma viikinkisatu.

Näytä Liedon Vanhalinnan Ystävänpolku suuremmalla kartalla

Voit ladata mp3-muotoiset ääniopastukset omalle tietokoneellesi tai soittimeesi:

Ystävänpolun ja opastusten tekemiseen on saatu tukea leader-ryhmä Varsin Hyvä ry:n kautta myös Euroopan maaseudun kehittämisrahastosta. Myös Vanhalinnan museon ystävät ry. on tukenut hanketta. 

Ystävänpolku | Vanhalinna

Virhe

Sivustolla tapahtui odottamaton virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.