Koululaisryhmät

Liedon Vanhalinnan tarjoaa mielenkiintoisen ja monipuolisen oppimisympäristön, jossa museonäyttelyt ja ympärillä oleva kansallismaisema yhdistyvät useisiin eri oppiaineisiin. Museokierrosten lisäksi kulttuurimaisemaan, alueen luontoon, esihistoriaan ja historiaan voi myös tutustua Vanhalinnan ympäristössä olevilla kulttuuripoluilla liikkuen ja itse kokien. Kulttuuripolkuja on neljä: Arkeologiapolku, Historiapolku, Ystävänpolku ja Suomen sydän.

Liiku ja opi

Vanhalinnan kulttuuripolukujen toimintarastit on tarkoitettu kouluryhmille, jotka haluavat yhdistää ulkoilun, kulttuurin ja pienen aivotyöskentelyn. Kulttuuripolut ja tehtävärastit ovat vapaassa käytössä kaikille ja niitä voi kiertää myös itsenäisesti, ilman opasta. Rastit on suunniteltu jokaiselle ikäryhmälle sopivaksi, mutta niitä voi halutessaan hyödyntää myös muiden ikäryhmien koululuokat. Kulttuuripolkuja voi tulla kiertämään ilman erillistä ilmoitusta museolle. Museovierailut ja opasvaraukset aina ennakkoon (tiedot sisäänpääsy- ja opastusmaksuista alla). Opettajalle löytyy Liiku ja opi -rastien ohjeet ja kartta pdf-muodossa sivun alaosasta.

Museopedagogiikkaa

Usean vuoden yhteistyö Turun Normaalikoulun kanssa on tuottanut laajan ja moniin eri oppiaineisiin soveltuvaa opetusmateriaalia museovierailuun. Materiaalista löytyy opetusaineistoa näyttelyihin sekä eri oppiaineisiin ja eri ikäluokille. Tehtävät soveltuvat museovierailun pohjustukseksi, paikan päällä tehtäviksi sekä vierailun purkamiseksi. Kysy tehtäväpaketteja Vanhalinnasta.

Mobiiliopas

Tarinasoittimen avulla pääset tutustumaan Vanhalinnaan omalla puhelimellasi tai tablettitietokoneella. Voit tutustua Vanhalinnan tilan historiaan keskiajalta aina nykypäivään asti tai tutustua kotimuseoon huone huoneelta, katsella vanhoja valokuvia huoneista ja kuunnella tarinoita, joita rakennukseen liittyy. Tarinasoittimeen on laitettu myös Vanhalinnan Idän ja lännen maa -näyttely, joka purettiin näyttelytilasta pois vuonna 2015. Nyt voit mobiilisti opiskella maatalon töitä vuodenkierron mukaan aikana ennen koneita. Osiossa on myös tietovisa. Tarinasoittimen sisältöihin pääset kirjoittamalla selaimesi osoitepalkkiin osoitteen http://tarinasoitin.fi/vanhalinna

 

 

Kouluryhmien museovierailu Vanhalinnaan järjestyy sopimuksen mukaan kaikkina aikoina.

Sisäänpääsymaksu

1 € / oppilas
Opastus: 30 € / ryhmä (ryhmä max. 30 oppilasta)

Lisätiedot ja varaukset: Puh. 010 292 7090, vanhalinna@utu.fi

Kuva: Vanhalinnan arkisto