Oi niitä aikoja - Nuorisokulttuurin ilmiöitä ja ajankuvia

”Oi niitä aikoja - lättähatut, myssymissit, pärtsärit, rasvikset, popparit ja hipit. Nuorisokulttuurin ilmiöitä ja ajankuvia”. Näyttely kertoo nuorisokulttuurin synnystä ja tulosta Suomeen 1950-1970-luvuilla.

Kuka muistaa vielä putkiradion, singlelevyt ja Brylcremin? Entä oliko sinulla ”Jamekset päällä joka säällä” ja löytyikö taskustasi Bostonia vai Bristolia? Ihailitko kenties Paul Ankaa tai Brigitte Bardota vai ehkä Armi Kuuselaa tai Tauno Paloa. Nuorisokulttuuri -näyttely herättää muistoja 1950-1970-luvuilta, jolloin nuoret marssivat esiin ja synnyttivät oman uudenlaisen kulttuurinsa.

Näyttelyssä on esillä niin muotia, äänilevyjä, leikekirjoja kuin meikkejäkin 1950-, 1960- ja 1970-luvuilta, joiden avulla pääsee muistelemaan omaa nuoruuttaan tai tutustumaan omien vanhempien tai isovanhempien nuoruuteen. Näyttely on avoinna Härkätallissa toukokuuhun 2014 asti.